Blogpost

SEE-DAYS ON TOUR – Te Gast bij RENEWI GENT

Afval bestaat niet… En toch hebben we er allemaal mee te maken. Dus wat betekenen die 3 woorden precies?  Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

 

We geven u met onze See-Days On Tour op donderdag 27 april de unieke mogelijkheid om achter de schermen te kijken met een bedrijfsbezoek bij Renewi Gent.

Vanuit hun Renewi Advanced Circular Economy- project (RACE) hebben ze onlangs een state-of-the-art sorteerlijn gebouwd.

Naast een presentatie kunnen we ook deze lijn bezoeken.

Het is vandaag duidelijker dan ooit dat de circulaire economie een cruciale rol kan en moet spelen in de context van de klimaatnoodtoestand.

Het Vlaamse Gewest stelde daarom ambitieuze sorteer- en recyclagedoelstellingen vast (Vlarema 8) en heeft de ambitie om dé Europese recyclagehub te worden.

De investeringen van Renewi in state-of-the-art sorteerlijnen, zoals die in Gent, ondersteunen enerzijds rechtstreeks deze Vlaamse ambitie om dé recyclage hub

te worden en zijn, anderzijds, volledig in lijn met Renewi’s strategie om de komende jaren zich steeds meer als producent van herbruikbare grondstoffen te positioneren.

Met een capaciteit van 130.000 ton zal de sorteerlijn 50%  extra materialen, die zich nog in het bedrijfsrestafval bevinden, recycleren en een nieuw leven geven.
Doordat er minder afval naar verbranding gaat, draagt dit bovendien ook bij tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Ook onze nieuwe windturbine werd officieel ingehuldigd. Deze hoogste (242 m) windturbine op het Belgische vasteland zal de Gentse site van groene stroom voorzien.

Bekijk hier alvast wat je te wachten staat

https://www.youtube.com/watch?v=aS3dd1WSpks

PRAKTISCH :

INSCHRIJVEN:

https://www.renewievents.be/seedays2023

DATUM:

Donderdag 27 april 2023

AGENDA:

09u30-10u00: ontvangst

10u00-10u45: Presentatie Renewi + RACE project
10u45-12u00: Rondleiding Sorteerlijn

12u00-13u00: Netwerklunch

ADRES:

John F. Kennedylaan haven 4410, 9042 Gent

(gps: Moervaartkaai 91, 9042 Gent)

Hopelijk tot op See-Days On Tour!

Bij vragen kan je steeds bij ons terecht via mail : vragen@see-days.be

 

 

SEE-DAYS privacybeleid

Waarom verzamelen we bij SEE-DAYS persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om je te registreren als bezoeker van het event.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden buiten de organiserende partnerbedrijven van See-days. Met uw inschrijving verklaar je je ermee akkoord dat partnerbedrijven jou kunnen contacteren. Je kunt uiteraard op elk moment aangeven niet meer gecontacteerd te willen worden door die partners.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via vragen@see-days.be.